Het De Jager-effect op KPN

Foto Bloomberg

Welk bedrijf wint of verliest op Twitter? Battle of the Brands is onze lijst van de meest besproken Nederlandse bedrijven: bijgehouden door Coosto, toegelicht door NRC Q.

Over welke bedrijven werd gisteren het meest getwitterd?

KPN kan tevreden zijn over de benoeming van Jan Kees de Jager als de nieuwe financieel topman. Niet alleen noteerde het telecombedrijf 1,6 procent hoger op de beurs na de bekendmaking, ook was KPN dankzij de benoeming gisteren het meest besproken Nederlandse bedrijf op Twitter.

Maar niet iedereen is positief:

Twitter avatar DeKonzument Lancelot 2.8 En passant rooft #jankeesdejager een basissalaris van 625000 ex bonus binnen #KPN #walgelijk #misselijkmakend

Tegenvallende cijfers Philips

Philips bracht voorbeurs tegenvallende kwartaalcijfers naar buiten. Het elektronicaconcern heeft last van “zachte markten” en negatieve valuta-effecten, aldus topman Frans van Houten . Maar vooral de gezonheidstak zorgt voor problemen, zoals NRC Q eerder schreef.

Ook de reactie van Van Houten op de vliegramp in Oekraïne werd veel besproken op Twitter.  Bij de persconferentie over de kwartaalcijfers vroeg een journalist of de topman mogelijkheden voor sancties tegen Rusland zag. Nee, zie de topman, “ik denk dat het verstandig is eerst af te wachten wat er precies is gebeurd.”

Twitter avatar AdamSibarani135 Adam Gadverdamme, #Philips topman wil nog geen sancties tegen Rusland. Dat alles voor een paar rottige gloeilampen. #Mh17
    • Reinier Kist