En de Belgen? Waarom lacht Di Rupo zo?

De Belgische uittredend premier Elio Di Rupo werd zondag in uitgelaten stemming gesignaleerd op het grote dancefestival Tomorrowland, in Boom. „Ik vind het jammer dat ik niet kan blijven. Het werkt roept, er rest mij weinig tijd om te feesten”, zei Di Rupo tegen Belgische journalisten. Maar ondanks zijn vermeende haast – en het nationale verdriet om de dood van landgenoten bij de ramp met vlucht MH17 – nam Di Rupo uitgebreid de tijd om met mensen op de foto te gaan, onder andere met de spelers van de voetbalclub Club Brugge. In een tweet vroeg hij om respect voor de slachtoffers en hun familieleden, maar drie uur later twitterde hij een selfie waar hij breed lachend op staat. Ook gisteren, op de nationale feestdag van België, twitterde hij feestelijke foto’s. Een van de reacties op Twitter: „DiRupo ga je schamen.”