De toekomst van Malaysia Airlines, en wat de dag verder interessant maakt

Foto AFP

Geen tijd om al onze verhalen te lezen? Hier de selectie om vandaag aan te kunnen. En dat in drie minuten.

Na de verdwijning van vlucht MH370 ging het al slecht met Malaysia Airlines, de ramp met MH17 drijft het bedrijf wellicht tot een faillissement. Sinds donderdag daalde het aandeel in de vliegmaatschappij 13 procent.

Welke gevolgen hadden vergelijkbare (bijna-)aanslagen in het verleden voor een luchtvaartmaatschappij? Deze maatschappijen gingen Malaysia Airlines voor.

Arbeidsongevallen licht gedaald

6,7 procent van de werknemers raakte vorig jaar gewond op het werk. In Midden-Limburg zelfs meer dan een op de tien werkenden. Veel veiliger is het in Delfzijl. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek vandaag bekend maakt.

Dit is waar je het beste kunt werken om dat te voorkomen. Of niet. Tip: zoek een baan in de communicatie. Landbouw en visserij zijn bepaald minder veilig.

Gefrituurde Red Bull en andere bedenksels

Dé burger die McDonald’s kan redden. Zo noemde tijdschrift TIME de nieuwste McDonald’s-burger toen die in maart werd gelanceerd. De Bacon Clubhouse burger, met dikgesneden bacon, gekarameliseerde uitjes, witte cheddarkaas en een burger van 100 procent rundvlees. Vandaag komen de nieuwe kwartaalcijfers.

Snackproducenten blijven steeds weer nieuwe frikandellen, burgers en andere snacks uitvinden om klanten te trekken. De McDonald’s-burger is er niks bij. Dit zijn zeven recente snackvondsten. Zoals La Trappe Quadrupel Bitterballen. Ja, bitterballen met bier. Goedemorgen.

En verder…

Duizend nummers in je broekzak. Toen Apple-baas Steve Jobs in 2001 de iPod introduceerde, was het een revolutie. Dertien jaar later is de verkoop ingezakt, toont onze Graphic of the day. Maar gelukkig heeft Apple de iPhone nog. Straks de kwartaalcijfers.

Frisdrank is uit. Een probleem dus voor Coca-Cola, dat ook vandaag met halfjaarcijfers komt. Dit is hoe het frisdrankbedrijf probeert de daling te compenseren. Met kokoswater bijvoorbeeld.

    • Anouk van Kampen