Blijven pro-Russische separatisten zwijgen ?

Een verslaggever van de Italiaanse krant Corriere della Sera heeft op het station van Torez een leider van de militie-eenheid Oplot geschreven. De man zei: „Donderdagmiddag hadden onze commandanten ons opdracht gegeven op de vrachtwagens te klimmen met wapens en een hoeveelheid munitie. Een paar minuten daarvoor, misschien tien, hadden we in de lucht een grote klap gehoord. Ze zeiden ons dat we net een vliegtuig van de fascisten in Kiev hadden geraakt, met de opdracht om goed te letten op berichten dat op zijn minst een deel van de bemanning zich had gered met een parachute. Er waren witte voorwerpen tussen de wolken gezien. We dachten dat we moesten vechten tegen Oekraïense piloten die met parachutes waren neergekomen. In plaats daarvan stuitten we op lijken van burgers. Zoveel vreselijke resten, samen met koffers en bagage die niets militairs hadden.’’

    • Marc Leijendekker