Beschietingen Gaza gaan door, Kerry werkt aan bestand

Israëlische soldaten patrouilleren bij de grens met Gaza. Foto ANP/EPA/Abir Sultan

Israël heeft dinsdagochtend opnieuw tientallen doelwitten in de Gazastrook onder vuur genomen. Onder meer vijf moskeeën, een stadion en het huis van een overleden Hamas-leider werden bestookt, zei een woordvoerder van de politie in Gaza.

Israël zette gevechtsvliegtuigen, tanks en artillerie in. De Amerikaanse minister van buitenlandse zaken John Kerry en secretaris-generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-moon zijn ondertussen in Caïro om te proberen een bestand te bewerkstelligen.

De strijd tussen Israël en Hamas kostte de afgelopen twee weken aan 570 Palestijnen en 29 Israëliërs het leven. Egypte stelde de strijdende partijen eerder al een wapenstilstand voor, maar dat werd door Hamas van de hand gewezen. (Novum/AP)