Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Voorman motorclub Bandidos tien maanden de cel in

Bandidos-leden in Duitsland.
Bandidos-leden in Duitsland. Foto EPA/ Marius Becker

Harrie Ramakers, voorman van motorclub Bandidos in Limburg, moet tien maanden de cel in. Dat heeft de rechtbank in Maastricht vandaag bepaald. Twee weken geleden was er dertig maanden cel tegen hem geëist.

Hij is veroordeeld vanwege verboden wapenbezit en het bezit van drugs. Hij werd samen met vier andere mannen, van wie drie leden van Bandidos, eind maart aangehouden. Bij Ramakers werden wapens in zijn auto gevonden en ook in en om het huis in het Limburgse Geleen waar hij tijdelijk woonde, werd een grote hoeveelheid gevonden.

Daarvoor zijn Ramakers en de vier andere verdachten niet veroordeeld. De rechtbank oordeelde dat ze niet wisten dat er wapens waren verborgen bij de woning. Het feit dat vier verdachten lid waren van de motorclub maakt dat niet anders, volgens de rechtbank.

Twee andere verdachten kregen ieder vijf maanden cel opgelegd, omdat ze een vuurwapen bezitten. De andere twee kregen geldstraffen.