Dost: Feyenoord stap terug

Bas Dost staat niet te trappelen om terug te keren naar de Eredivisie. Feyenoord ziet in Dost de ideale opvolger van de naar Southampton vertrokken Graziano Pellè, maar Dost zelf laat weten daar weinig trek in te hebben. „Dat zou een stap terug zijn”, vertelt de spits aan het Duitse tijdschrift Kicker in reactie op het bericht dat Feyenoord interesse in hem zou hebben. „Ik ben naar Wolfsburg gekomen omdat ik in een betere competitie wilde spelen.” Dost vertrok in 2012 van Heerenveen naar Wolfsburg, maar kan in Duitsland niet op een basisplaats rekenen. Feyenoord hield zondag de open dag waarbij traditioneel de nieuwe aanwinsten in een helikopter op de middenstip van de Kuip landden. De nieuwe trainer Fred Rutten, doelman Warner Hahn (FC Dordrecht) en verdediger Khalid Boulahrouz (Brøndby) waren de belangrijksten die uit de helikopter stapten. De Rotterdammers willen de selectie voor het verstrijken van de transferdeadline in elk geval nog versterken met een spits. (Novum)