Oud-minister De Jager nieuwe financieel topman KPN

Jan Kees de Jager wordt de nieuwe financieel directeur van KPN. De voormalig minister van Financiën begint op 15 augustus bij het telecombedrijf en neemt na een inwerkperiode op 1 november het stokje officieel over. Hij krijgt een jaarsalaris van 625 duizend euro, aangevuld met eventuele bonussen. Dat meldt KPN vanochtend.

ROTTERDAM - Jan Kees de Jager (L) heeft een gesprek met burgemeester Ahmed Aboutaleb. Alle tien Rotterdamse lijsttrekkers willen De Jager als verkenner die gaat kijken welke coalities er in de stad mogelijk zijn. ANP BAS CZERWINSKI Foto ANP

Jan Kees de Jager wordt de nieuwe financieel directeur van KPN. Ook wordt hij lid van de Raad van Bestuur (RvB) van het telecombedrijf. Dat maakt KPN vanochtend bekend.

De voormalig minister van Financiën begint op 15 augustus bij het telecombedrijf en neemt na een inwerkperiode op 1 november de rol van financieel topman over van Steven van Schilfgaarde, die sinds september 2013 als interim fungeerde. De Jager krijgt een jaarsalaris van ten minste 625 duizend euro, aangevuld met eventuele bonussen.

Tijdens de eerstvolgende aandeelhoudersvergadering in september zal De Jager officieel worden benoemd tot lid van de RvB.

Verheugd

Jos Streppel, voorzitter van de Raad van Commissarissen, zegt “verheugd” te zijn met de benoeming van De Jager. “Jan Kees combineert uitgebreide financiële ervaring met operationeel leiderschap in de technologiesector. Hij wordt alom geroemd voor zijn financiële expertise als minister van Financiën in een turbulente financiële periode in Europa.”

De Jager was van was van 2010 tot 2012 minister van Financiën in het kabinet-Rutte I. Daarvoor was hij drie jaar staatssecretaris van Financiën in het laatste kabinet van toenmalig premier Jan Peter Balkenende.

Na zijn politieke afscheid in 2012 ging De Jager weer aan de slag bij ISM eCompany, een e-commercebedrijf dat hij in 1992 mede heeft opgericht. De Jager zelf zegt “zeer blij” te zijn met zijn nieuwe baan. Hij noemt KPN “een prachtig bedrijf” met een “rijke historie in een dynamische markt”.

“Ik kijk uit naar de samenwerking met Eelco (Blok, red.) en de RvB, de RvC, mijn nieuwe KPN collega’s, de aandeelhouders en andere belanghebbenden.”

    • Eva Oude Elferink