Economie

Netflix zet Europese expansie voort

Foto ANP/ Valerie Kuypers

Netflix gaat in september van start in zes nieuwe Europese landen, waaronder België en Duitsland. Dat maakte het Amerikaanse bedrijf bekend tijdens de presentatie van zijn kwartaalcijfers.

De nieuwe Europese landen zijn Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, België en Luxemburg. De lancering in deze markten zorgt ervoor dat Netflix internationaal meer dan 180 miljoen huishoudens met breedband internet kan bereiken, meldt het bedrijf.

De videodienst heeft nu vijftig miljoen abonnees, van wie 48 miljoen betalend. Buiten de VS is het aantal Netflix-leden nu 13,8 miljoen, een groei van 78 procent vergeleken met een jaar geleden. Netflix ging vorig jaar september in Nederland van start. Het bedrijf maakte niet bekend hoeveel Nederlandse leden er zijn.

Omzet hoger dan verwacht

De omzet van de streamingdienst bedroeg het tweede kwartaal 1,34 miljard dollar. Dat was iets hoger dan analisten hadden verwacht. De winst kwam uit op 71 miljoen dollar; een jaar eerder lag deze nog op 29 miljoen dollar.

In mei maakte Netflix een kleine prijsstijging bekend, onder meer in Nederland. Nieuwe abonnees betalen voortaan 8,99 euro per maand, een euro meer dan voorheen. De impact van die prijsstijging op de ledengroei noemt het bedrijf in een verklaring ‘minimaal’.