Dode bij schietpartij in Alphen aan den Rijn

Bij winkelcentrum De Herenhof in Alphen aan den Rijn is vanavond een man doodgeschoten. Er is een verdachte aangehouden, meldt de politie op Twitter.

Twitter avatar polalphen Politie AlphenRijn Slachtoffer schietincident #Herenhof Alphen is aan zijn verwondingen overleden. Een verdachte aangehouden. Persbericht volgt.

Volgens Omroep West zou de man in kwestie betrokken zijn geweest bij een worsteling op de Ouvertureweg. Daarbij werd geschoten en werd het slachtoffer in de borst geraakt. De man werd op locatie gereanimeerd.

Het winkelcentrum waar het incident plaatsvond, is niet hetzelfde als bij de dodelijke schietpartij in april 2011, toen Tristan van der V. zes mensen doodde, en daarna zichzelf. Dat was winkelcentrum De Ridderhof.

    • Frank Huiskamp