Dit brengen andere media vandaag

Hitzum. Friese paarden bij zonsopkomst. ANP CATRINUS VAN DER VEEN. Foto ANP

Wat zijn de belangrijkste zakelijke verhalen van andere media vandaag? Lees het hier en je bent in een keer bij.

DE overweegt verkoop L’Or

Douwe Egberts overweegt zijn koffiecupmerk L’Or te verkopen. Dat meldt persbureau Reuters op basis van anonieme bronnen.

In mei werd bekend dat Douwe Egberts wil fuseren met de koffietak van het Amerikaanse Mondelez. De twee bedrijven hebben nu plannen, zo meldt Reuters, om tijdens het fusieproces een aantal van hun merken af te stoten. Het zou gaan om L’Or (koffiecupjes voor Nespresso-machines) en koffiemerk Grand Mere van Mondelez. Zakenbank Lazard zou zijn ingehuurd voor advies.

DE Master Blenders 1753 – de officiële naam van Douwe Egberts – en Mondelez willen de voorgenomen fusie in de loop van 2015 hebben afgerond. Daarvoor moeten beide bedrijven nog wel toestemming krijgen van de toezichthouders.

Topzomer voor kersentelers

Nederlandse kersentelers gaan volgens de Volkskrant een goede zomer tegemoet. Dat komt doordat de kersen van hun concurrenten in het buitenland door de regenbuien van de afgelopen weken fors zijn beschadigd.

Anders dan in bijvoorbeeld België hebben Nederlandse telers de afgelopen tien jaar veel nieuwe, kleine bomen geplant. Nederlandse boomgaarden kunnen daardoor makkelijker overkapt worden, en door die overkappingen is de Nederlandse oogst grotendeels gered.

‘Moederbedrijf Verkade naar beurs’

Het Britse moederbedrijf van de Nederlandse koekjesmerken Verkade en Sultana, United Biscuits, werkt aan een beursgang. Dat meldt RLT Z op basis van de Britse krant The Telegraph.

United Biscuits is momenteel eigendom van de investeringsmaatschappijen Blackstone en PAI Partners. Die private equity-fondsen zouden op dit moment onderzoeken of er interesse is onder beleggers voor een beursgang.

The Wall Street Journal schreef al eerder dat de twee investeringsmaatschappijen gesprekken voerden over een verkoop van United Biscuits. Maar de twee investeerders denken dat er met een beursgang meer te verdienen valt, zo schrijft de Amerikaanse zakenkrant.

    • Dolf de Groot