In beeld

De indrukwekkendste foto’s van afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste foto's uit de duizenden foto's die op onze redactie binnenkomen. Deze week uiteraard vooral de ramp met vlucht MH17 en het geweld in Gaza.
Vorige week zondag: Bryan Schouten vliegt collega Scott Deroue (rechts) aan tijdens de Duitse Moto3-Grand Prix op het Sachsenring-circuit in Hohenstein-Ernstthal. Schouten verweet Deroue dat hij verantwoordelijk was voor zijn valpartij.
Reuters / Thomas Peter
Vorige week zondag: het zoontje van een Palestijnse man die omkwam bij een Israëlische luchtaanval rouwt tijdens de begrafenis.
Reuters / Mohammed Salem
Vorige week zondag: omdat het bijna 48 jaar geleden was dat Mao Zedong een historische duik nam in de Yangtze-rivier, gingen Chinezen hetzelfde water in met zijn beeltenis.
Reuters / Stringer
Vorige week zondag: een vrouw loopt langs pro-Russische separatisten in Donetsk.
AP / Dmirty Lovetsky
Afgelopen maandag: soldaten uit Cambodja zwemmen naar de rand van Phnom Penh, de plek waar een helikopter tijdens een militaire training neerstortte. Bij dat ongeluk kwamen vijf soldaten om.
AFP / Tang Chhin Sothy
Afgelopen dinsdag: Twee Somalische jongens staan op het punt geëxecuteerd te worden door een vuurpeloton. Ze werden veroordeeld voor de moord op een verpleegster.
AFP / Mohamed Abdiwahab
Afgelopen donderdag: een vrouw ligt voor de Nederlandse ambassade in Kiev. Op haar buik de boodschap 'Poetin is een moordenaar'.
AP / Sergei Chuzavkov
Een foto van afgelopen donderdag, van kunstwerk 'The Ninth Wave' van de Chinees Cai Guoqiang terwijl het over de Huangpu Jiang vaart. Het werk bestaat uit een vissersboot uit de woonplaats van de kunstenaar, met daarop 99 pluche dieren.
Reuters / Carlos Barria
Afgelopen vrijdag: OVSE-waarnemers arriveren voor het eerst op de plek waar het vliegtuig van Malaysia Airlines neerstortte, en stuiten daar op pro-Russische separatisten.
AP / Dmirty Lovetsky
Afgelopen zaterdag: een stille tocht in Utrecht (Leidsche Rijn) voor de slachtoffers van de vliegramp.
NRC / Maarten Hartman
Gisteren (zondag): Palestijnen in Jerusalem bidden om middernacht bij de Al-Aqsa-moskee.
AFP / Ahmad Gharabli
Gisteren (zondag): een verpleger helpt een man in Shejaiya. Die wijk in Gaza-stad werd zwaar gebombardeerd.
Reuters / Finbarr O'Reilly
Gisteren (zondag): een vrouw in het Oekraïense Grabove passeert delen van het wrak van het neergestorte toestel.
AFP / Bulent Kilic
Gisteren: een vrouw bedekt haar mond en neus tegen de geur terwijl ze wegloopt van het station in Torez waar de lichamen van slachtoffers van de vliegramp in treinen liggen.
AFP / Bulent Kilic
Een foto van vandaag: Palestijnse kinderen slapen in een school van de VN die bedoeld is om vluchtelingen uit de Gazastrook op te vangen. De nieuwe golf geweld tussen Israël en Palestina begon op 8 juli en kostte inmiddels al aan ruim vijfhonderd Palestijnen en twintig Israëliërs.
Reuters / Finbarr O'Reilly