De beste Ernest

foto Andy Newman/Reuters
foto Andy Newman/Reuters

Deze vier mannen lijken niet alleen op elkaar, maar ook op iemand anders. De man met de grootse medialle om zijn nek heeft gisteren de ‘Papa Hemingway Look-alike contest’ gewonnen. Wally Collins werd gekozen uit 130 deelnemers. Op de foto wordt hij gefeliciteerd door de winnaars van de voorgaande edities.

De verkiezing is het hoogtepunt van het Hemingway Days festival in Key West, Florida, de plaats waar schrijver en journalist Ernest Hemingway (1899- 1961) voor het eerst voet aan wal zette in het voorjaar van 1928. Verleid door dit ‘Saint-Tropez van de armen’ bleef Hemingway er met zijn vrouw Pauline Pfeiffer en hun twee zoons ruim tien jaar hangen. Hij schreef er het grootste deel van zijn oeuvre.

Het huis waar hij woonde is een museum geworden. De woning wordt nu bewoond door katten, directe afstammelingen van Hemingways eigen kattenkolonie.