13 Israëlische soldaten gedood bij grondoffensief Gazastrook

Israël stuurde vandaag tanks richting de Gazastrook Reuters/ Baz Ratner

Het Israëlische leger meldt dat er dertien soldaten zijn gedood bij gevechten in de Gazastrook. In de afgelopen jaren vielen niet eerder zoveel Israëlische doden op een dag.

Eerder op de dag liet Hamas weten dat ze Israëlische troepen in een hinderlaag had laten lopen. Andere islamitische militanten vertelden aan persbureau Reuters dat ze soldaten hadden aangevallen in een huis in Gaza.

Vanochtend had Israël aangekondigd dat ze het grondoffensief in de Gazastrook verder zou uitbreiden. Ze stuurden meer troepen nadat gisteren tientallen tunnels werden vernietigd die Hamas gebruikt om Israël binnen te dringen. Ook het tankgeschut langs de grens werd geïntensiveerd.

Sinds de gevechten twee weken geleden zijn begonnen, zijn 348 Palestijnen om het leven gekomen. Meer dan 2700 mensen raakten gewond. Een kwart van de doden is gevallen sinds Israël donderdag begon met de inzet van grondtroepen.

    • Huib de Zeeuw