Zalando bezorgt zichzelf recordomzet...

Het is feest bij online kleding- en schoenenwinkel Zalando. Het Duitse bedrijf, dat in 2008 is opgericht, heeft in het tweede kwartaal van dit jaar een omzet van tussen de 520 en 560 miljoen euro behaald. Dat heeft het concern gisteren bekendgemaakt. In de eerste helft van 2014 zit Zalando al over de omzetgrens van een miljard euro heen. Dat betekent een fikse winst ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder; toen maakte Zalando in het tweede kwartaal een omzet van 437 miljoen en in het eerste half jaar 809 miljoen.

Maar, minstens zo belangrijk, de webwinkel hoopt dit jaar voor het eerst in zijn bestaan quitte te draaien. In 2013 maakte het bedrijf een verlies van 114 miljoen euro, het jaar ervoor was dat nog 90 miljoen euro. De verliezen worden veroorzaakt door de hoge kosten die het bedrijf maakt. Aan marketingcampagnes, bijvoorbeeld, om naamsbekendheid te verwerven. En de vele retouren gaan ten koste van de winst van Zalando.

Maar er lijken dus betere tijden aan te breken. 2014 quitte, 2015 een bescheiden winstje?