Van leegte tot ‘Moordenaars’ - voorpagina’s kranten op een rij

De kranten van vandaag.

Ook de zaterdagkranten staan volledig in teken van de ramp. Een overzicht van de voorpagina’s van de landelijke kranten.

De Telegraaf kopt groot ‘Moordenaars!’ op de voorpagina:

De krant zette foto’s van slachtoffers op twee pagina’s onder de kop ‘Gezichten van de tragedie’.

Screenshot Blendle

Voor Trouw en staat het collectieve rouwproces centraal. “Wat verbindt een Sparfiliaal in Amstelveen met de Eerste Kamer op het Binnenhof; basisschool St. Willibrordus in het Brabantse Neerkant met het chique advocatenkantoor Nauta op de Amsterdamse Zuidas”, opent de krant.

“De pijn is overal voelbaar”, kopt het AD.

In de Volkskrant wordt ondertussen de vraag opgeworpen of de waarheid naar de toedracht van het ongeluk wel gevonden zal worden. Correspondent Olaf Koens, die ook via Twitter aangrijpend verslag doet, beschrijft de chaos in het rampgebied: reddingswerkers staan onder streng toezicht van pro-Russische rebellen. Ze controleren het gebied waar de lichamen en brokstukken nog verspreid liggen.

NRC Handelsblad kopt vandaag “Iedereen kent wel iemand” (bijbehorende verhaal hier) en zet op een rij welke levens er achter de namen van slachtoffers zitten.

NRC brengt korte verhalen achter de namen van slachtoffers.

Daarnaast een analyse van hoe Rutte reageerde, “veel voorzichter dan collega-regeringsleiders”.

“Maar kan een kabinet ook té voorzichtig zijn? Zelfs over de oorzaak van de ramp houden de betrokken ministers nog een slag om de arm.”

Op de voorpagina van nrc.next, ten slotte: leegte.