... maar laat Docdata niet mee profiteren

Docdata is zo’n bedrijf waar bijna iedereen mee te maken heeft, maar waar maar weinig mensen de naam van kennen. Het bedrijf verzorgt onder meer de distributie van pakketjes bij Bol.com, vult de voorraad van de webshops van V&D en De Bijenkorf en verzendt ADSL-modems voor Tele2. Dat gebeurt allemaal vanaf een 55.000 vierkante meter groot bedrijventerrein in de distributiehoofdstad van Nederland, Waalwijk.

Docdata verleent ook diensten aan het Duitse Zalando. Maar wel aanzienlijk minder dan voorheen. En dat merkt Docdata aan zijn omzet. Donderdag maakte de dienstverlener zijn financiële resultaten bekend. In het eerste half jaar daalde de omzet met 7 procent naar 76,3 miljoen euro. De winst bedroeg 3,6 miljoen, waar dat een jaar eerder nog 5,1 miljoen euro was.

De komende tijd gaat Zalando nog minder diensten van Docdata afnemen. Dit verlies wordt volgens het bedrijf uit Waalwijk deels gecompenseerd door nieuwe grote klanten als Asos en Toys ‘R’ Us, maar ten opzichte van vorig jaar zal de omzet in 2014 wel dalen.