‘De Italiaanse koffieproducent Zanetti maakt zich op voor beursgang’

Foto Zanetti

De Italiaanse koffieproducent Segafredo Zanetti zou later dit jaar of begin 2015 een beursgang willen maken. Dat meldt de Financial Times op basis van betrouwbare bronnen. Naar verluidt zijn de zakenbanken Banca IMI en BNP Paribas aangetrokken om de beursgang voor te bereiden. Op de wereldwijde koffiemarkt vindt een consolidatieslag plaats, zoals jaren geleden ook op de biermarkt is gebeurd. Eerder dit jaar gingen DE Master Blenders 1753 en het Amerikaanse Mondelez samen verder onder de naam Jacobs Douwe Egberts. De wereldwijde marktleider Nestlé en de nummer twee, Jacobs Douwe Egberts, zouden Italiaanse koffiemerken, waaronder naast Zanetti ook Lavazza en Illy, als potentiële overnamekandidaten zien. Hiertegen wil Zanetti zich wapenen. (NRC)