Marijne bondscoach vrouwen

Sjoerd Marijne volgt Max Caldas op als bondscoach van de Nederlandse vrouwenhockeyploeg. Dat heeft de KNHB gisteren bekendgemaakt. De 40-jarige Brabander was eerder coach van de mannen van Amsterdam, Bloemendaal, Oranje Zwart en Den Bosch. Hij was ook bondscoach van de vrouwenploeg van Jong Oranje en is dat nog van de mannen van Jong Oranje. Het eerste toernooi van Marijne als vrouwenbondscoach is de Champions Trophy in Argentinië. Die wordt in november van dit jaar gehouden. Later deze maand leidt hij eerst Jong Oranje nog op het EK in België. De KNHB gaat nu op zoek naar een nieuwe bondscoach om die ploeg daarna te leiden. De functie van vrouwenbondscoach was sinds eerder deze maand beschikbaar nadat Max Caldas doorgeschoven was naar de mannenploeg. Die zaten zonder bondscoach toen de KNHB besloot het contract van Paul van Ass na de tweede plaats op het WK niet te verlengen. (Novum)