Tropische hitte

De warmte wordt zondag enigszins verdreven, al koelt het slechts een paar graden af. Het blijft ook na het weekend zomers. Vannacht is het zwoel. Op sommige plaatsen komt het kwik niet onder de 20 graden.

Morgen is het opnieuw zonnig en heet. Er drijft alleen wat dunne hoge bewolking over. In het hele land stijgt het kwik van 30 tot lokaal 33 graden tot tropische temperaturen. Daarbij waait een matige zuidoostelijke wind.

Na een warme zomernacht komt zondagochtend een onweersstoring vanuit het zuiden. Plaatselijk kunnen de buien zwaar zijn. Veel regen, kans op hagel, gevaar voor fikse rukwinden. Op andere plekken blijft het vrijwel droog. Met name in het oosten en noorden kan het 30 graden worden. Gebeurt dit ook in De Bilt, dan kunnen we spreken van een officiële hittegolf.