Italiaan Matteo Trentin gedeklasseerd na onrechtmatige sprint jegens Degenkolb

Matteo Trentin (Omega Pharma-Quickstep) is gisteren in de twaalfde etappe gedeklasseerd na een onrechtmatige sprint. De Italiaan uit de ploeg van Patrick Lefevere werd van een zesde naar een zestigste plaats teruggezet nadat hij de Duitse sprinter John Degenkolb de pas afsneed. Uit dezelfde ploeg viel aan het begin van de Tour Mark Cavendish weg nadat hij zelf een discutabele manoeuvre tijdens de sprint had uitgehaald. Trentin, die eerder deze Tour een etappewinst behaalde, betuigde na afloop in St-Etienne spijt. „Wat er gebeurd is met John spijt me erg. Het was een fout, maar ik deed het niet bewust”, aldus de Italiaan. „Ik zag het pas toen ik de beelden bekeek in het hotel. Ik verontschuldig me dus bij hem.” Degenkolb eindigde gisteren als dertiende. (NRC)