Net gemist 19/7

De terugkijk- en leestips die nrc.next selecteerde voor het weekend: LEZEN Wat Hoe een vader zijn autistische zoon weer bereikte – door Disney. Tijd 15 minuten Hele dagen lang kan Owen naar Disneyfilms kijken. Het helpt hem: toen hij drie was, stopte hij met praten. Maar door de dialogen uit de films letterlijk te herhalen,

De terugkijk- en leestips die nrc.next selecteerde voor het weekend:

LEZEN
Wat Hoe een vader zijn autistische zoon weer bereikte – door Disney.
Tijd 15 minuten

Hele dagen lang kan Owen naar Disneyfilms kijken. Het helpt hem: toen hij drie was, stopte hij met praten. Maar door de dialogen uit de films letterlijk te herhalen, kan zijn vader weer met hem communiceren. Pulitzer-winnend journalist Ron Suskind vertelt dit ontroerende verhaal in The New York Times.

LEZEN
Wat Opiniestuk van de Israëlische schrijver Etgar Keret
Tijd 4 minuten

Etgar Keret begon te schrijven als een opiniestuk over het ideaal van vrede in Israël, werd langzamerhand een pleidooi voor een realistischer oplossing: een compromis. Dit scherpe en afwijkende opiniestuk stond vorige week in de Volkskrant en is gratis na te lezen op de website van online tijdschrift hard//hoofd.

KIJKEN
Wat Een fotoserie over de eerste maanlanding.
Tijd 6 minuten

Een fotoserie over de eerste maanlanding Tijd 6 minuten Deze week precies 45 jaar geleden: de beroemde reis van Apollo 11, waarbij Neil Armstrong, Michael Collins en Buzz Aldrin de eerste stappen zetten op de maan. In een uitgebreide serie van 45 foto’s blikt het Amerikaanse tijdschrift The Atlantic terug op de gebeurtenis van 45 jaar geleden.

LUISTEREN
Wat Weird Al Yankovic is terug.
Tijd 7 minuten

De oude meester van de (flauwe) muziekparodie is terug. Op zijn nieuwe album neemt hij onder andere Happy van Pharrell Williams op de hak (‘because I’m tacky’), en Blurred Lines van Robin Thicke. Bij die laatste twee ‘Weird Al’s’ zijn ook clips gemaakt die je op YouTube kunt vinden.

    • Laura Wismans