Beer krijgt koel visijsje vanwege warme weer

Foto ANP

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu en weerinstituut KNMI hebben gistermiddag het nationaal hitteplan afgekondigd. Vandaag en morgen kan het warmer dan 30 graden Celsius worden, en in het zuiden van het land bestaat de kans op matige smog.

Het hitteplan is een verzameling maatregelen die worden getroffen om gezondheidsproblemen bij kwetsbare groepen, zoals ouderen, te beperken. Het is voor iedereen zaak genoeg te drinken, inspanning te vermijden, te zorgen voor koelte en verbranding van de huid te voorkomen. Ook is het voor kwetsbare mensen belangrijk dat zij dunne kleding dragen, in de schaduw blijven en inspanning in de middag beperken.

Zondag wordt het iets koeler en is er kans op onweer, maar het ziet er naar uit dat de zomerse warmte ook volgende week aanhoudt. Ook ’s avonds blijft het warm en komt de temperatuur op veel plaatsen nauwelijks beneden de 20 graden.