Brit Tiernan-Locke ontslagen bij Team Sky na afwijkende waarden in bloedpaspoort

Wielrenner Jonathan Tiernan-Locke is voor twee jaar geschorst. De 29-jarige Britse wielrenner heeft afwijkende waarden in zijn bloedpaspoort en heeft daarmee de dopingregels overtreden, maakte de UCI gisteren bekend. Zijn ploeg Sky reageerde direct door Tiernan-Locke op staande voet te ontslaan. De UCI riep Tiernan-Locke eind vorig jaar al op het matje om uitleg te geven over verdachte waarden in zijn bloedpaspoort, die zouden dateren van september 2012. De verklaring van de Brit was niet afdoende om een schorsing te voorkomen. Tiernan-Locke reed in 2012 voor het kleine Endura Racing. In dienst van die ploeg won hij dat jaar de Ronde van Groot-Brittannië, maar die zege is hem nu ontnomen. In 2013 tekende hij een contract bij Team Sky, dat een streng antidopingbeleid voert. Sky is de ploeg van onder andere Tourwinnaar Chris Froome en Bradley Wiggins. (Novum)