Bijna veertigduizend mensen lopen ‘versoberde’ Vierdaagse uit

Een ingetogen intocht op de Via Gladiola in Nijmegen uit respect voor de slachtoffers van de vliegramp in de Oekraïne.
Een ingetogen intocht op de Via Gladiola in Nijmegen uit respect voor de slachtoffers van de vliegramp in de Oekraïne. Foto Erik van 't Woud / ANP

De Nijmeegse Vierdaagse is vandaag door 39.910 wandelaars uitgelopen, meldt de organisatie. Op deze laatste en loodzware dag moesten uiteindelijk nog 227 deelnemers de strijd staken.

De afgelopen week vielen in totaal 3103 wandelaars uit, schrijft Novum. De vierde marsroute, de zogenaamde dag van Cuijk, liep ten zuiden van Nijmegen en aan de oostzijde van de Maas. Deelnemers gingen via Grave en Cuijk terug naar Nijmegen.

Het Rode Kruis meldde eerder vandaag al zeker 27 mensen geholpen te hebben tijdens de Vierdaagse, die onder andere door de hitte flauwvielen:

Twitter avatar merlijnstoffels Merlijn Stoffels Het @RodeKruis heeft bij de #nijmeegsevierdaagse tot nu toe 27 wandelaars geholpen die zijn flauwgevallen. #rk4d http://t.co/vXCDIM9UyT

Feestelijk, maar ingetogen vanwege vliegramp

In verband met de vliegramp in Oekraïne verliep de intocht in Nijmegen een stuk soberder. Zo werd er geen muziek gedraaid, schrijft de organisatie van de Nijmeegse Vierdaagse op haar Facebook-pagina.

Dat betekende overigens niet dat wandelaars hun prestaties niet vierden op de Via Gladiola. De organisatie sprak eerder vandaag van een opgetogen en feestelijke sfeer.

TV Gelderland maakte deze reportage over het dubbele gevoel dat wandelaars hadden bij het uitlopen van de Vierdaagse en het feest erna: