Tyfoon Rammasun eist 38 levens in Filippijnen, gaat nu richting China

Door Rammasun zijn grote delen van de Filippijnen ondergelopen. Foto ANP/EPA/Ritchie B. Tongo

De tyfoon Rammasun die eerder over de Filippijnen trok heeft tot nu toe 38 mensen het leven gekost. Daarnaast zijn een half miljoen mensen zijn op de vlucht geslagen voor het natuurgeweld. Er worden nog tien personen vermist.

Onder de vermisten zouden twee vissers zijn die ondanks waarschuwingen toch nog het water op gingen. De meeste slachtoffers vielen door vallende bomen en muren of rondvliegend puin.

Twitter avatar STForeignDesk ST Foreign Desk UPDATE: #Typhoon Rammasun kills at least 38 in the #Philippines, heads for #China http://t.co/erdoZzd8uF http://t.co/guzLysWEzP

Volgens AP zijn er windsnelheden gemeten van 150 kilometer per uur. In sommige gevallen werden er zelfs windstoten gemeld van 185 kilometer per uur.

Rammasun nu richting China

In Manilla is de stroomvoorziening weer op gang gekomen, maar ten zuiden van de hoofdstad is er nog steeds geen elektriciteit. Juist dit gebied is het zwaarst getroffen door Rammasun. Twee miljoen mensen zijn nu nog verstoken van elektriciteit.

Twitter avatar STForeignDesk ST Foreign Desk Millions left without power in typhoon-hit #Philippines http://t.co/zQz5NgAYoP http://t.co/1liLESN0R8

Rammasun zou nu in kracht zijn afgezwakt en richting Vietnam en Zuid-China gaan. Dat gebied in China is de afgelopen paar dagen al getroffen door zware regenval. Volgens het Chinese staatspersbureau Xinhua zijn er achttien doden gevallen door de hevige neerslag.

    • Philippus Zandstra