Islamitische strijders vallen legerposten aan en doden zeker veertien soldaten

Bij twee aanvallen op legerposten in het zuidwesten van Tunesië zijn gisteravond zeker veertien Tunesische militairen gedood. Dat heeft het ministerie van Defensie in de hoofdstad Tunis vanochtend bekendgemaakt. In het afgelegen Chaambi-gebergte, tegen de grens met Algerije, vinden sinds drie jaar regelmatig confrontaties plaats tussen islamitische extremisten en Tunesische veiligheidsdiensten. De aanvallen van gisteren waren de dodelijkste tot dusver. De regio vormt de noordelijke uitloper van de Sahara, waar bendes en jihadistische groeperingen actief zijn, al dan niet onder de vlag van Al-Qaeda-in-de-Islamitische-Maghreb. Deze week maakte Frankrijk bekend zijn anti-terreuroperaties in het noordwesten van Afrika uit te breiden van Mali naar de buurlanden Mauretanië, Niger, Tsjaad en Burkina Faso. (AP)