TE KOOP

Zo lossen we de woningcrisis dus niet op

Foto’s: terriblerealestateagentphotos.com en thepoke.co.uk

Waarom zou je je huis volplempen met Ikea-troep als je het ook kunt volstallen met antieke kinderwagens? Waarom een karakterloos badkamertegeltjespatroon van de Formido als je ook kunt kiezen voor unieke betegeling waarin de vlag van Nazi-Duitsland is verwerkt? Waarom zou je de koppen van afgeschoten herten aan de muur hangen als je je verzameling Bambi’s ook gezellig op de bank kunt zetten? En waarom – in hemelsnaam, waarom?! – zou je je wc in een apart kamertje plaatsen als-ie ook direct achter de voordeur kan?

Vragen, vragen, vragen.

Deze foto’s komen van internationale huizenwebsites, de buitenlandse Funda’s. Mensen proberen dus met dit soort foto’s hun huis te verkopen. Die huizen tarten de conventies van praktische inrichting en de goede smaak, en stellen ons de vraag waarom wij onze huizen inrichten zoals wij dat doen.