Talansky niet meer van start in Tour

Garmin-Sharp renner Andrew Talansky kwam gisteren ruim een half uur na het peleton binnen in finishplaats Oyonnax. Foto EPA / Kim Ludbrook

Andrew Talansky laat de Tour de France voor wat die is. De Amerikaan heeft last van zijn rug na twee valpartijen en gaat vandaag niet van start in de twaalfde etappe, laat zijn ploeg Garmin-Sharp weten. Talansky beleefde woensdag een rampdag en verloor ruim een halfuur op de klassementsmannen.

De renner won vorige maand verrassend het Critérium du Dauphiné en had serieuze klassementsaspiraties in de Tour. Hij verloor echter al snel tijd en kwam in de zevende etappe hard ten val, waarna woensdag de beslissende klap kwam. De Amerikaan kon niet mee met het peloton en barstte langs de weg in huilen uit. Na aanmoedigingen van zijn ploegbaas besloot hij de rit toch uit te rijden.

Tom-Jelte Slagter en Sebastian Langeveld rijden door Talansky’s afwezigheid de rest van de Tour zonder kopman en kunnen voor eigen kansen gaan. Slagter waagde woensdag nadat Talansky was gelost al een poging tot ritwinst. (Novum)