Economie

Schiphol wordt nieuwe standplaats voor EasyJet

Foto EPA

EasyJet opent in het voorjaar van 2015 een basis op Schiphol, de eerste in Nederland. In de hoop meer zakelijke klanten te trekken, stationeert de luchtvaartmaatschappij vanaf dat moment ook drie Airbus 320-toestellen op Schiphol. Dat heeft het bedrijf vanochtend bekendgemaakt op een persconferentie.

EasyJet richt zich op zakelijke markt

Commercieel manager William Vet zei in een toelichting dat zakenreizen met EasyJet aantrekkelijker moeten worden. “Door vroeg te vertrekken kunnen zakelijke reizigers al om 9.00 op hun bestemming zijn. Dat maakt één dag op en neer aantrekkelijker en bespaart overnachtingskosten”, aldus Vet.

Hij benadrukt dat de lowbudgetmaatschappij zich sinds drie jaar actief op de zakelijke markt richt. Tot nog toe werd het zakenverkeer in de regel op doorreis vanaf andere standplaatsen opgepikt.

EasyJet vervoert jaarlijks ongeveer een miljoen zakelijke reizigers van en naar Amsterdam. Dat is ongeveer eenderde van het totaal aantal reizigers dat de Britse luchtvaartmaatschappij van en naar Schiphol naar 21 bestemmingen vervoert.

Drieduizend extra banen

De keuze van Schiphol als vaste basis zou jaarlijks 600.000 passagiers extra moeten opleveren. Er komen voor piloten en cabinepersoneel 120 banen bij. Indirect zou de nieuwe vestiging ruim drieduizend banen gaan opleveren.

EasyJet maakte vanochtend ook bekend dat Hamburg in het najaar als bestemming wordt toegevoegd. Binnenkort worden nog meer nieuwe bestemmingen bekendgemaakt, zei EasyJet.