Media

Sanoma heeft koper gevonden voor Playboy, Revu en Panorama

Sanoma heeft een koper gevonden voor de mannenbladen.
Sanoma heeft een koper gevonden voor de mannenbladen. Foto ANP/Koen van Weel

Sanoma verkoopt Playboy, Revu en Panorama aan Pijper Media. Dat meldt het bedrijf vandaag in een persbericht. Naast de drie titels zullen ook 23 werknemers naar Pijper Media gaan.

Het gaat om alle redacteuren en een aantal marketing-medewerkers. Onbekend is voor hoeveel geld de bladen zijn overgenomen. Eind dit jaar moet de overname van de titels door Pijper Media afgerond zijn. Bedoeling is dat de bladen bij de nieuwe eigenaar multimediaal worden uitgebreid. Eigenaar Anton Pijper in een verklaring:

“De titels Panorama, Nieuwe Revu en Playboy zijn stuk voor stuk iconische merken, waar generaties mee zijn opgegroeid.”

Eerder al negentien titels verkocht

Sanoma kondigde vorig jaar een ingrijpende reorganisatie aan bij de bladentak van het bedrijf in Hoofddorp. Daardoor kwamen 500 fte’s te vervallen en gingen 32 titels in de verkoop. Het bedrijf kampt al een tijd met slechte resultaten door een krimpende bladenmarkt en tegenvallende resultaten bij tv-zender SBS.

Eerder dit jaar werd al een cluster van negentien bladen aan New Skool Media verkocht. Een aantal titels staat nog in de verkoop, zoals de glossy’s Grazia, Marie Claire, Beau Monde en Nouveau. De bedoeling is dat er uiteindelijk zeventien titels bij Sanoma overblijven, zoals Libelle, Margriet, Viva en LINDA.

Pijper Media bestaat al sinds 1972 en is gevestigd in Groningen. Het familiebedrijf is bekend van titels als Wieler Revue, Surfmagazine en Lonely Planet. Het personeel van de drie overgenomen bladen hoeft niet naar het noorden te verhuizen; volgens Novum komen er werkplekken in Amsterdam.