Opnieuw verlies voor Ziggo in het tweede kwartaal

Foto ANP

Ziggo heeft in het tweede kwartaal van dit jaar meer klanten gekregen en een hogere omzet geboekt dan een jaar geleden. Vooral het aantal internetklanten nam toe: met 25.000 tot een totaal van 1,97 miljoen. Met 3,4 procent meer omzet kwam de kabelmaatschappij uit op 405,1 miljoen euro.

De winst liep echter sterk terug, blijkt uit de vanochtend gepubliceerde kwartaalcijfers. Ziggo kwam uit op een verlies van 29,5 miljoen euro, terwijl het vorig jaar een winst van 88,9 miljoen euro maakte in het tweede kwartaal.

Ziggo wijt de tegenvallende cijfers aan verlies op beleggingsproducten die het bedrijf tegen renteveranderingen moesten beschermen en meer uitgaven die het deed om klanten te behouden. Het is het tweede kwartaal dat Ziggo verlies maakt. Van januari tot maart werd al een verlies van 38,4 miljoen geboekt.

Toch past het bedrijf de vooruitzichten voor dit jaar niet aan omdat het zou gaan om eenmalige kosten. Topman René Obermann spreekt in het persbericht van “uitdagende marktomstandigheden” waarin Ziggo toch “sterk kon presteren”.

Paul Hendriks vertrekt uit raad van bestuur

Ziggo maakte tegelijkertijd bekend dat Paul Hendriks, technologiedirecteur in de raad van bestuur van Ziggo, per 1 september aftreedt. Hendriks en Ziggo hebben volgens het bericht “in onderling overleg” besloten dat Hendriks Ziggo verlaat.

Overname Ziggo verwacht voor einde jaar

Het Amerikaanse Liberty Global – het moederbedrijf van provider UPC dat ook voor meer dan een kwart eigenaar is van Ziggo – heeft onlangs een formeel bod van 10 miljard euro op Ziggo gedaan. Het bedrijf wil heel Ziggo in handen krijgen om UPC en Ziggo samen te voegen tot één kabelbedrijf dat de concurrentie met KPN aan kan gaan. Het bod wordt gesteund door het bestuur en de commissarissen van Ziggo, en moet nog worden goedgekeurd door de Europese Commissie. De deadline voor een besluit is 17 oktober, maar die datum wordt mogelijk nog uitgesteld.

    • Anouk van Kampen