‘Politie is bij drugsactie ruim 200.000 euro verloren’

Foto ANP / Bart Maat

De politie is tijdens een grote drugsactie dit voorjaar ‘ruim tweehonderdduizend’ euro verloren. Dat schrijft De Telegraaf vanochtend op basis van eigen onderzoek.

Het geld zou zijn verloren tijdens een undercoveroperatie met een drugsbende in een hotel bij Apeldoorn, aldus de krant. Het enorme bedrag zou afkomstig zijn van het ministerie van Justitie en gebruikt zijn voor een zogenaamde ‘pseudokoop’ van een kwart miljoen xtc-pillen. Een klein deel van het bedrag zou zijn teruggevonden, naar de rest (175.000 euro) wordt nog gezocht.

Het geld werd in de gaten gehouden door twee observatieteams van de Nationale Recherche, een arrestatieteam en een technisch ondersteuningsteam. Het geld zat in een speciale koffer, die een peilzender bevatte welke live kon worden gevolgd vanuit het hoofdkantoor van de Nationale Recherche in Driebergen. De koffer werd uren na de operatie leeg teruggevonden in Twello.

Tijdens de actie zou de politie wel zeven drugsverdachten hebben weten te arresteren.

    • Nando Kasteleijn