Peter Tuchman, het gezicht van Wall Street

Foto EPA

Of de Dow Jones nou spectaculair stijgt of daalt, de fotografen komen op hem af. Dit is Peter Tuchman, ‘gezicht van Wall Street’. Ook al herken je hem niet, waarschijnlijk heb je hem al eens gezien. Zijn gezicht haalt kranten (zoals NRC), journaals en websites.

Ook op de beursvloer is hij een levende legende met zijn Einstein-achtige uiterlijk, witte warrige haar en snorretje. Maar hij is vooral bekend om zijn expressieve gezicht, dat zich vanzelf aanpast aan de koersen. Dat is geen toneelstukje, maar oprechte emotie, zei hij tegen BuzzFeed. “Als de koersen stijgen of dalen, zie ik er blij of somber uit.”

Tuchman is al sinds 1985 op Wall Street te vinden. Hij begon als teletypist, maar na een jaar ging hij al als handelaar de vloer op. Elke dag speelt hij mee met de loterij. De nummers waarmee hij speelt: zijn telefoonnummer, badgenummer en het aantal aandelen dat hij die dag verhandeld heeft.

    • Bas van Kooij & Christiaan Pelgrim