Een ex-papegaai in Londen

Foto David Parry/PA Wire

Een 15 meter lange dode papegaai van kunststof is in Londen op de Southbank op zijn rug gelegd. Hij moet eraan herinneren dat aanstaande zondag 20 juli het team van de Britse komediegroep Monty Python zijn allerlaatste voorstelling geeft in de Londense O2 Arena. De beroemdste sketch die het vijftal opvoert is de Dead parrot sketch, waarbij John Cleese als klant in de dierenwinkel van Michael Palin komt klagen dat zijn Noorse blauwe papegaai die hij net kocht dood is en op zijn rug ligt. „Hij is niet dood, hij rust”, antwoordt Palin. De slotshow van de Pythons wordt door de Britse tv-zender Gold live uitgezonden en is wereldwijd in bioscopen te zien, ook in 14 uitverkochte Nederlandse (in vier is op 6 augustus een herhaling). Drie kunstenaars hebben de dode papegaai in opdracht van tv-station Gold gemaakt. (NRC)