John Cleese is dus echt heel, heel, heel, heel, heel erg belangrijk

John Cleese in Monty Python and the Holy Grail.
John Cleese in Monty Python and the Holy Grail. Foto: Python Pictures

Stel: je bent John Cleese en je krijgt een brief van een 14-jarige snotneus of er ook een John Cleese-fanclub is. De oplossing? Zeggen dat al je fans zijn vermoord door een ander lid van Monty Python. En dat je sowieso te belangrijk bent voor dergelijke aardse beslommeringen.

Monty Python is weer terug voor een reeks reünieshows in de O2-Arena in Londen. Die optredens zijn allang van tevoren uitverkocht, maar een van de gelukkigen is een zekere Matt Hyde. De Brit stuurde vijftien jaar geleden - hij was toen veertien - een brief naar John Cleese van Monty Python om te informeren of er ook zoiets was als een fanclub.

Een ontzettend domme vraag, want:
1) John Cleese is ‘very very very very very very important’.
2) De fanclub van die vermaledijde Michael Palin had al in 1983 de fanclub van Cleese vermoord.

Twitter avatar matthyde Matt Hyde Off to @montypython tomorrow night. At 14 I asked @JohnCleese if he had a fan club. Here’s his response. http://t.co/OjwKDK7dy1

Briljante respons en Hyde kreeg er ook nog een foto bij. Palin kreeg echter lucht van de brief en schreef de jonge Matthew ook maar even een antwoord. Het zijn immers niet de minste aantijgingen, dat je zo’n hele fanclub hebt uitgemoord.

Twitter avatar matthyde Matt Hyde And here is Michael Palin’s follow up letter. #MontyPythonLive http://t.co/10Nl515DTa

Aangezien het handschrift lijkt op dat van een dode papegaai is er voorzien in een transcriptie:

“I’m afraid that once again you got the wrong address — above is the right address. I’m sorry John Cleese should consider his fans as ‘murdered’ by us in 1983. I think it was a merciful release for these poor deluded victims. I am, healthy, well and have no worries about being… Signed for Michael Palin in his absence Eric Idle”

Het was volgens Palin (of toch Eric Idle?) dus geen moord, maar een daad van pure genade. Hyde zag gisteren overigens zijn oude helden, en het was fantastisch:

Twitter avatar matthyde Matt Hyde So #MontyPythonLive was enormous fun last night. Such a privilege to see these comedy legends on stage. Palin in particular was excellent.