In beeld

Hoera! Angela Merkel blaast alweer zestig kaarsjes uit

Tijdens de EU-top die nu in Brussel plaatsvindt ontving Angela Merkel vandaag bloemen en champagne van de Europese regeringsleiders en ze werd toegezongen door een journalist; ze viert namelijk haar zestigste verjaardag. Om die reden doken we de archieven in, op zoek naar beeld dat de vrouw kenmerkt die nu alweer negen jaar de functie van bondskanselier van Duitsland bekleedt. We zien hoe ze Duitse kinderen, dieren, sporters en militairen steunt, welke opmerkelijke kledingkeuze reuring veroorzaakte. En dan maakte ze ook nog onderdeel van het onvergetelijke duo Merkozy toen Sarkozy nog aan het Franse roer stond.
In 1997 was Angela Merkel minister van Milieu. Hier is ze vlak voor een milieuconferentie voor ministers gefotografeerd.
Reuters
Een archiefbeeld uit 2008 met de toenmalige Italiaanse premier Silvio Berlusconi, die zich buigt over de Franse oud-president Nicolas Sarkozy en links zit Merkel, toen ook al bondskanselier tijdens een persconferentie volgend op een Europese top waar de financiële crisis werd besproken.
Reuters/Philippe Wojazer
Omringd door lachende Europese en Aziatische politici staat Merkel met open mond tijdens een fotomoment in 2010, als onderdeel van een ontmoeting tussen Europese en Aziatische regeringsleiders.
Reuters / Yves Herman
Tijdens een debat in het Duitse Lagerhuis van het Parlement duikt Merkel even haar handtas in.
Reuters / Thomas Peter
Het hoofd van de christendemocraten (CDU) kreeg een glas bier na haar speech in een biertent in München, in mei vorig jaar.
Reuters / Michaela Rehle
Merkel wandelde in maart vorig jaar een zwembad in op het Zuid-Italiaanse eiland Ischia.
Reuters / Ciro Luca
In 2008 ontstond enige ophef nadat de bondskanselier met een opvallend decolleté bij de Opera in Oslo verscheen.
Reuters / Bjorn Sigurdson
In 2010 kwam Merkel in contact met een robot genaamd Justin tijdens de Berlin Air Show in Schoenefeld, ten zuiden van Berlijn.
Reters / Fabrizio Bensch
De pinguïns in het Oceanium in Stralsund krijgen in mei 2011 te eten van Merkel.
Reuters / Tobias Schwarz
Op de Kanselarij in Berlijn vond in juni 2007 een ontmoeting plaats tussen Europese jongeren. Achter Merkel een jonge clown.
Reuters / Fabrizio Bensch
Samen met het éénjarige meisje Madita poseert Merkel in oktober 2008 tijdens de opening van het 'Wellcome center', een centrum dat gezinnen bijstaat in Berlijn.
Reuters / Johannes Eisele
Alweer zes jaar geleden betrad de bondskanselier een onderzeeër van de Duitse marine in de haven van Warnemuende in de Baltische Zee.
Reuters / Christian Charisius
Een uitzinnig Duits elftal vierde vorige week het winnen van het WK-voetbal in Brazilië, en Merkel viert het feestje samen met de Duitse president Joachin Gauck mee in de kleedkamer.
AP / Guido Bergmann