Nederland verliest dik van VS

Foto ANP

De Nederlandse honkballers hebben op de Haarlemse honkbalweek opnieuw van de Verenigde Staten verloren. Was er zaterdag nog een bescheiden 3-0 nederlaag, gisteren was het verlies pijnlijker: 8-1. Eerder op de dag had Japan nipt van buurland Taiwan gewonnen (1-0). De strijd tussen Nederland en Amerika ging lange tijd gelijk op. In de tweede inning scoorden de Amerikanen een run en pas in de vijfde maakten ze de 2-0. In de zesde inning zorgden twee fouten van Nederland er voor dat de Amerikanen de score opnieuw verdubbelden. Dat deden ze in de zevende inning weer en zo keek Oranje tegen een enorme 8-0 achterstand aan. Michael Duursma scoorde in de achtste inning de ererun voor de thuisploeg. In het klassement staan de VS en Japan beide op vier zeges uit vijf wedstrijden. Nederland is met een zege uit vier duels derde en Taiwan staat als laatste. De Aziaten verloren alle vier hun wedstrijden in Haarlem. (Novum)