Brrrrrreakpoint

foto reuters/ Denis Balibouse

Roger Federer met een trui aan op de tennisbaan, dat zie je niet vaak. Wel als de wedstrijd plaatsvindt op een 3,5 kilometer hoge gletsjer in Zwitserland. De nummer drie van de wereld werd speciaal voor een sponsorevenement per helikopter op de gletsjer afgezet, waar hij mocht spelen tegen de Amerikaanse skiester Lindsey Vonn. Daarmee kwam voor Vonn een droom uit: de Olympisch kampioene is groot fan van Federer en bezocht eerder een wedstrijd van hem op Wimbledon. „Ik ben vaak in de sneeuw om te skiën, maar nooit om tennis te spelen, dus het was heel cool”, zei Vonn na afloop. Ze scoorde één punt tegen Federer, die eerder voor een promotiestunt op het water in Qatar tenniste tegen Rafael Nadal en bovenop een toren in Dubai tegen Andre Agassi.