Time Warner wijst overnamebod van 59 miljard euro af

Time Warner heeft een overnamebod van Twenty-First Century Fox afgeslagen. Het mediabedrijf van Rupert Murdoch was bereid om 59 miljard euro te betalen voor de eigenaar van CNN, AOL en Warner Brothers. Dat meldde Reuters gisteren. Time Warner zou eind vorige maand het bod van Murdoch hebben ontvangen. Na bekendmaking van het nieuws stegen de aandelen van Time Warner gisteren met 17 procent. Bronnen rond de onderhandelingen zeiden tegen The New York Times dat Murdoch ondanks de afwijzing niet zal opgeven. Hij zou vastbesloten zijn om Time Warner te kopen en zint op een nieuwe poging. Mocht de overname alsnog doorgang vinden ontstaat er een mediabedrijf met een jaaromzet van bijna 50 miljard euro. Daarin komen betaalkanaal HBO, filmstudio’s Twentieth Century Fox en Warner Brothers en de tv-zenders Fox, Fox News, FX, TNT en TBS samen. Fox zou CNN willen verkopen, omdat de zender zou concurreren met het rechts georiënteerde Fox News – de grootste nieuwszender van Amerika. (NRC)