‘Amazon werkt aan Netflix voor e-boeken’

De Amerikaanse internetgrutter Amazon zou bezig zijn met de ontwikkeling van een dienst waarmee klanten in de toekomst onbeperkt e-boeken kunnen lezen. De dienst gaat Kindle Unlimited heten en tien dollar per maand gaan kosten.

Dat meldt Boekblad, dat zich weer baseert op een ontdekking van de website gigaom.com.

Gigaom “zegt testen van Amazon te hebben ontdekt, waaruit duidelijk wordt dat er een ‘Netflix voor e-boeken’ op komst is”, die “onbeperkt toegang biedt tot 600.000 verschillende titels en duizenden luisterboeken”. Kindle Unlimited zou toepasbaar zijn voor zowel Amazons eigen Kindle als een iPhone.

Amazons project werd ontdekt toen mensen buiten Amazon op websites van Kindle Unlimited belandden die eigenlijk nog afgesloten hadden moeten zijn. Nadat de vondst gedeeld werd sloot Amazon de betreffende websites af.

Gigaom deed tevens onderzoek naar de uitgeverijen die aan Kindle Unlimited mee zouden willen werken. Een aantal kleine uitgeverijen zou medewerking willen verlenen, maar met grote spelers zou Amazon nog geen overeenkomst hebben gesloten.