Twee doden bij schietpartij luchthaven Curaçao

Het internationale vliegveld van Curaçao in de hoofdstad Willemstad. Foto ANP/ Lex van Lieshout

Bij een schietpartij op de luchthaven van Curaçao zijn gisteravond ten minste twee doden en zeven gewonden gevallen. Onder de gewonden zijn een of meer toeristen uit Duitsland, die net waren aangekomen met de wekelijkse vlucht van Airberlin uit Düsseldorf.

Lokale media berichten dat het om een afrekening gaat tussen twee drugsbendes. Leden van de bende van Buena Vista zouden leden van de bende No Limit Soldiers op hebben gewacht die net aangekomen waren met de vlucht uit Duitsland. No Limit Soldiers wordt ook in verband gebracht met de moord vorig jaar op politicus Helmin Wiels.

Kritieke toestand

Op het parkeerterrein voor de aankomsthal werd met een automatisch wapen het vuur op hen geopend. Een van de bendeleden kreeg een kogel door zijn hoofd en overleed ter plaatse. Volgens een ooggetuige die vlak naast een van de geliquideerde mannen stond, vluchtte het publiek de aankomsthal in. Verschillende gewonden zouden in kritieke toestand verkeren.

Curaçao is een belangrijke doorvoerhaven van drugs uit Zuid-Amerika naar Europa. Het aantal liquidaties op het eiland als gevolg van de drugshandel nam dit jaar fors toe. Minister van Justitie Nelson Navarro heeft daarom hulp gevraagd vanuit Nederland, omdat naar zijn zeggen “Curaçao het zelf niet meer aankan”. (Novum)