Tropisch warm

De zomer is weer terug in Nederland. Vanavond breekt op steeds meer plaatsen de zon goed door en koelt het maar langzaam af. Dat is de opmaat naar een aantal zonnige en zeer warme dagen. Morgen ontstaan enkel in het binnenland een paar onschuldige stapelwolken, maar de zon komt goed aan bod. De wind draait naar zuidoostelijke richtingen en neemt zo warmere lucht met zich mee. In de kustzone kan een windje vanaf zee blijven staan en daar wordt het rond 22 graden. Elders loopt de temperatuur op tot tussen 25 graden in Friesland, tot 28 graden in Brabant. Vrijdag wordt het tropisch warm. In een groot deel van Nederland wordt het 30 tot 32 graden. Enkel in de noordelijke provincies en direct aan zee wordt het net geen 30 graden. Daarbij is er wel wat hoge bewolking te zien, maar de zon schijnt volop.