Time Warner wijst bod van 80 miljard dollar van Rupert Murdoch af

Rupert Murdoch kan zijn 80 miljard houden. Foto ANP/EPA/Drew Angerer

Time Warner heeft een overnamebod van Twenty-First Century Fox afgeslagen. Het mediabedrijf van Rupert Murdoch zou bereid geweest zijn om 80 miljard dollar neer te leggen voor de eigenaar van CNN, AOL en Warner Bros.

Dat meldt Reuters. Time Warner zou eind vorige maand het bod van Murdoch hebben ontvangen. Vandaag is echter naar buiten gekomen dat Time Warner ondanks het bod van omgerekend 59 miljard euro liever onafhankelijk blijft. De aandelen van het mediabedrijf stegen na de bekendmaking van het nieuws met 13,1 procent. De verwachting is dat er nu megafusies tussen andere spelers in het Amerikaanse medialandschap gaan komen.

Murdoch geeft niet op

Bronnen die de onderhandelingen van dichtbij hebben meegemaakt, beweren dat Murdoch niet zal opgeven. Hij zou vastbesloten zijn om Time Warner op te kopen en zint op een nieuwe poging. Murdoch heeft al eerder bedrijven overgenomen die aanvankelijk niks in Fox zagen.

Naar verluidt zou CNN, nu onderdeel van Time Warner, worden afgestoten om Amerikaanse toezichthouders tevreden te stellen. Fox heeft al een eigen nieuwszender. CBS en ABC zouden in dat geval interesse hebben in de zender. Mocht de overname wel zijn doorgegaan, dan was een bedrijf ontstaan met een geschatte jaaromzet van 65 miljard dollar.

    • Philippus Zandstra