Simpel online een sporttoernooitje organiseren

Foto ANP

Elke week kiest NRC Q een start-up met potentie. Deze week: sporttoernooitjes plannen met online planner Noombers.

Bedrijf: Noombers
Oprichter: Daniel Diaz, Nikolay Bonev & Carlos Virreira

Wat is het probleem?

Zo, na het WK is het tijd om weer zelf te gaan sporten. Maar wie een toernooi wil organiseren, moet nu vaak eindeloos in de weer met excel-sheets en mailtjes. De start-up Noombers wil dat simpeler maken: na registratie kun je toernooitjes makkelijk online plannen door je team samen te stellen, spelers uit te nodigen en vervolgens kan iedereen de spelschema’s volgen.

Wie kan het gebruiken?

Ze zijn pas twee maanden online en hebben zo’n dertig toernooitjes met 1.500 spelers geholpen, verrassend genoeg veel mensen die aan de sport ultimate frisbee doen. Voorlopig kun je alleen toernooien voor voetbal, tennis en ultimate frisbee organiseren.

Wat is het verdienmodel?

Het is nu nog gratis. Geld gaan ze verdienen door extra opties aan te bieden.

Hebben ze investeerders?

Nee. Ze hebben wel net een prijs van 750 euro gewonnen als meest innovatieve idee van Gelderland.

Hebben ze concurrentie?

Ja. Zo is voetbal.nl van de KNVB een site waar spelers inzicht kunnen krijgen in hun wedstrijdgegevens. Ook zijn er sites voor andere sporten – zoals de Toernooi Planner (tennis, badminton, squash en tafeltennis) – en internationaal is konkuri.com een bekende.

Waarin onderscheiden ze zich?

Noombers hoopt het allemaal net wat anders te doen door er ook een sociaal aspect aan te hangen: ze willen de Facebook voor sportprestaties worden. Dus een plek waar je bijvoorbeeld je prijzen aan elkaar kunt laten zien. Maar dat laat nog even op zich wachten.

    • Charlotte van ’t Wout