Op bezoek bij Cartman, Kyle en Kenny

Altijd al de straten van South Park onveilig willen maken? Dat kan met de South Park Oculus Experience. Een team van programmeurs kwam begin juni samen om op het Cannes Lions Advertising Festival de wereld van Cartman, Kyle, Stan en Kenny na te maken in 3D; speciaal voor de virtual realitybril Oculus Rift. In een uitgebreide en visuele ‘making of’-website lichten de makers de productie toe. Maar nog leuker dan dit te lezen is het om daadwerkelijk langs te gaan bij superhelden Coon en Mysterion. Of om via een portaal in de kerk de absurde heldimensie met Saddam Hoessein en Satan binnen te vallen. Daar hebben fans overigens niet per se een Oculus Rift voor nodig. Gelukkig maar, want die is voorlopig nog niet te koop voor het grote publiek. De virtuele wereld is ook te betreden via de browser of te downloaden voor Windows en OS X.

    • Hans Klis