Doden bij luchtaanval

Bij een luchtaanval op de Oost-Oekraïense stad Sjizjne is gisteren een appartementencomplex vernietigd en zijn zeker elf mensen om het leven gekomen. Dat hebben de hulpdiensten bekendgemaakt. De Oekraïense regering ontkent achter de beschieting te zitten. Het ministerie van Defensie zei dat er geen vliegtuigen actief waren in de regio op het moment van de aanval. Een woordvoerder noemde het incident „een cynische en bloedige provocatie”, bedoeld om de Oekraïense strijdkrachten in diskrediet te brengen. De regering zei niet wie zij wel van de aanval beschuldigt. De separatisten beschikken voor zover bekend niet over gevechtsvliegtuigen. De plek leek te zijn geraakt door meerdere raketten. Het ingestorte appartementengebouw was op zeker twee plaatsen geraakt.

    • Ap