21 doden door ontspoorde metro

Foto Reuters

Bij een metro-ongeluk in Moskou zijn gisteren 21 mensen om het leven gekomen, volgens de Russische hulpdiensten. Meerdere wagons ontspoorden. Rond de honderdvijftig mensen raakten gewond. Zeker vijftig verkeren in kritieke toestand. Het ongeluk gebeurde tijdens de spits. Mogelijk was er volgens een politiewoordvoerder een mankement aan een wagon, of was de grond onder de rails verzakt. Ruim elfhonderd passagiers zijn geëvacueerd. Sommige slachtoffers waren zodanig gewond dat ze naar het ziekenhuis werden gevlogen. Het ongeluk vond plaats bij metrostation Park Pobedy, met 84 meter onder de grond het diepste station van de stad. Slachtoffers zijn moeilijk te bereiken. In de metro van Moskou gebeuren geregeld ongelukken, maar er vallen zelden doden.

    • Ap