Een complete fabriek verhuizen met een familiebedrijf

Foto ANP

Interessante vacature? Lees hier waarom je wel (of niet) wilt solliciteren op deze functie.

Functie: Projectleider industriële verhuizingen
Bedrijf: De Koninklijke Saan, een logistieke dienstverlener uit Amsterdam
Wat opvalt aan de vacature: Je transporteert een vliegtuig over de A2

Wat doe je dan eigenlijk?

Fabrieken verhuizen. Of klimaatinstallaties. Neergestorte vliegtuigen. Zware objecten in elk geval. Moet er een complete kaasfabriek van Zeewolde naar Almere worden verplaatst? Saan haalt de productielijn uit elkaar, verhuist deze, en zet de boel elders weer in elkaar. Jouw taak is het begeleiden van dit proces, door de wensen van de klant af te stemmen met de machinetransporteurs.

“De baan lijkt technisch, maar is het niet”, zegt projectcoördinator Tim Tetteroo. “Belangrijker is dat je kunt coördineren. En communiceren met mensen.” Dus behoort het maken van een planning, rekening houden met veiligheid en het volgen van procedures tot je werkzaamheden. En dat voor zo’n vijf tot tien projecten tegelijkertijd.

Het werk is hevig en kort. Klanten gunnen projecten pas op het allerlaatste moment, dus meestal is het dan zaak zo snel mogelijk de verhuizing uit te regelen.

Wat verdient dat?

Saan is op zoek naar iemand met een paar jaar werkervaring, die zich binnen het bedrijf verder gaat ontwikkelen. Het salaris past bij die leeftijd, en je krijgt een auto en een smartphone.

Er is ook een studiekostenregeling. Wil jij je kennis verbreden door een bepaalde opleiding te doen, dan kan dat in overleg vergoed worden door het bedrijf.

Waarom zoeken ze iemand?

De vorige projectleider heeft een andere baan.

Wat voor collega moet je zijn?

“We zijn een Amsterdams bedrijf”, zegt personeelsfunctionaris Kelly Nadels. Rechtdoorzee dus, en recht voor z’n raap. Je staat op de projecten vooral tussen de mannen. Met hen moet je een klik hebben. “Voor Ajax zijn komt dan wel van pas”, voegt Nadels lachend toe.

Waarom wil je hier wel/niet werken?

Het bedrijf heeft flink last gehad van de economische crisis en moest reorganiseren. Dat brengt altijd onrust met zich mee. Maar Saan is ook een familiebedrijf. Een organisatie waar mensen al 35 jaar lang werken. “We hebben hier nog jubilarisborrels”, zegt Nadels. Zet jij je in voor het bedrijf, dan kun je dat dus terug verwachten.

Ga er wel van uit dat je met de poten in de klei staat. Tussen je collega’s die verhuizen, om te controleren of alles goed verloopt. Wil je de hele dag in een pak lopen, dan moet je op zoek naar iets anders.

    • Sam de Voogt