Econoshock 2.0

Canvas, 22.10-23.00u.

Zes schokken krijgt de wereldeconomie te verwerken. De opkomst van het Oosten, de grondstoffenschaarste, de onrust in het financiële systeem. En dan ook nog de demografische evolutie, de ICT-revolutie en de opwarming van de aarde.

Volgens de Belgische ondernemer, vermogensbeheerder en econoom Geert Noels vormen deze schokken samen een ‘econoshock’ die onze planeet en onze bedrijven geleidelijk maar drastisch veranderen. De vierdelige documentaireserie Econoschock 2.0 van Canvas is gebaseerd op Noels’ gelijknamige boek.

In deze eerste aflevering kijkt politiek journalist Michaël Van Droogenbroeck terug op het verloop van de financiële crisis, in het verlengde van de Amerikaanse huizencrisis in 2006 en 2007. Ook onderzoekt hij de gevolgen hiervan voor de ICT-sector.

Hij reist hiervoor naar Amerika, Singapore, Marokko en Polen. Ook Nederland komt aan bod. Van Droogenbroeck praat met experts en bekijkt voorbeelden van de nieuwe economie die duidelijk maken hoe de technologische revolutie ons leven veranderde en zal blijven veranderen. Daarnaast spreekt hij met mensen die de veranderingen aan den lijve ondervinden.